Lesvormen

Behalve voor theorielessen reserveren we in de opleiding veel tijd voor practica en projecten. Naarmate je studie vordert, laten we je steeds meer zaken zelf doen. Bovendien leggen we zo snel mogelijk de link met de beroepspraktijk; bijna vanaf de eerste dag.

Hoor- en werkcolleges

Een gedeelte van de lesstof krijg je klassikaal in kleinschalige hoorcolleges. Overigens combineren wij vaak hoor- en werkcolleges. In het eerste gedeelte krijg je dan theorie, waarna je met die verse kennis aan de slag gaat. Soms komen oud-studenten of andere mensen uit de beroepspraktijk langs voor het geven van gastcolleges.

Practica

Om vaardigheden te trainen, zijn er practica waar je in kleine groepjes kunt oefenen. Bijvoorbeeld als het gaat om communicatieve vaardigheden (rollenspellen) en ICT. De ICT-practica bieden je de gelegenheid om vertrouwd te raken met de computerprogramma’s die voorhanden zijn. Denk bijvoorbeeld aan de gegevensanalyse van enquête-uitkomsten.

Projecten

Tijdens de bedrijfsprojecten breng je in praktijk wat je aan theorie leert. Je werkt in groepen aan opdrachten die het dagelijkse werk van de technisch bedrijfskundige zo veel mogelijk benaderen.

Studie begeleiding en advies