Major-minor

De opleiding bestaat uit de ‘major’ en de ‘minor’. De major zijn de (verplichte) vakken die bij de opleiding Technische Bedrijfskunde horen; 62,5% van het studieprogramma. Daarnaast heb je 37,5% keuzeruimte (minors/stage), waarmee je verdieping of verbreding aanbrengt in je studie. Je bepaalt zelf welke minors je volgt.

Minors

Bij verdiepende minors volg je een aantal keuzevakken binnen de opleiding. Je wordt dan specialist binnen dit vakgebied.

Sales Engineering

Deze minor betreft de business-to-business markt. Je doet de benodigde kennis op en je maakt je vaardigheden eigen om als commerciële kracht in een technische/technologische omgeving te kunnen opereren. Het is de ideale minor voor studenten die hun studie zien als een springplank naar een succesvolle carrière in de zakenwereld.

Adviseren bij organisatieverbetering

Je leert advies- en interventievaardigheden, zodat je een goede sparringpartner bent voor het management in verbetertrajecten. Met deze minor ontwikkel jij jezelf in de richting van de consultancy. Je werkt later bij een bedrijf als interne adviseur óf je bent een belangrijke kracht binnen een adviesbureau óf je vestigt jezelf als zelfstandig consultant.

Pre-master

Met de pre-master werk je aan je vervolgstudie. Deze minor is opgezet in samenwerking met de TU in Delft en is op de masteropleiding daar afgestemd.

Andere mogelijkheden

In overleg met je studieadviseur kun je nog andere zinvolle invullingen aan de minorperiode geven. Je volgt bijvoorbeeld een instroomprogramma voor de universiteit of je loopt een extra stage in binnen- of buitenland. Ook kun je je minorruimte gebruiken om een half jaar in het buitenland te studeren. Voor zowel een buitenlandse minor, een aanvullende buitenlandse stage of het studeren aan een buitenlandse onderwijsinstelling kun je gebruikmaken van alle contacten die de opleiding Technische Bedrijfskunde heeft.