Werk en beroep

Werk en beroep

Bij Technische Bedrijfskunde maak je je de competenties van de ondernemer, manager en adviseur eigen. In deze rollen kun je zo verder op de arbeidsmarkt. Onze afgestudeerden werken bijvoorbeeld als marketing manager in een business-to-business omgeving, of als logistiek manager en accountmanager. Anderen hebben op hun visitekaartje staan: projectleider, organisatieadviseur of kwaliteitsmanager. Vaak zie je ze ook in managementteams. Bij menig multinational zitten technisch bedrijfskundigen in het bestuur.

Allrounder met meerwaarde
Als technisch bedrijfskundig ingenieur ben je een echte allrounder, die op alle afdelingen van een organisatie aan de slag kan. Want je hebt je de basisvaardigheden van een algemeen bedrijfskundige eigen gemaakt. Vooral als het om een baan in een technologische omgeving gaat, heb je duidelijk meerwaarde ten opzichte van een algemeen bedrijfskundige. Dankzij alle bagage die je van de opleiding Technische Bedrijfskunde hebt meegekregen, begrijp je technologische problemen beter en kun je efficiënter samenwerken met specialisten.
Je kunt zelfstandig problemen opsporen en analyseren, oplossingen bedenken, beslissingen nemen en ook echt zaken veranderen. Die kwaliteiten worden binnen heel veel bedrijven op prijs gesteld. Er is dan ook altijd veel vraag naar technisch bedrijfskundigen.